17.03.2011

Namaste!

Ja, saa var det klart for forste oppdatering fra sostrene Mois dannelsesreise i India! I dag har vi vaert her i noyaktig en uke, og jammen har vi faatt opplevd litt av hvert!

Folk og fe
Mitt inntrykk til naa, er at indere stort sett er som asiatere flest, utrolig hyggelige, hjelpsomme og gjestfrie. Og saa har de den avslappede holdningen til livet som jeg bare maa elske! Vi lat oss stadig imponere over kroppsspraaket, bl.a nikkingen\ristingen paa hodet som tydeligvis kan bety alt fra "OK" til "Hei" eller "Hadet". Vi over oss paa dette hver eneste dag, saa kanskje vi klarer aa faa tl den rette "shaken" til rett tidspunkt innen vi drar herfra om noen uker?

Naar det gjelder fe, saa har vi sett litt av det og. Kyr er jo som kjent hellige her i stroket, saa de er det best aa holde seg langt unna - de faar stort sett gaa, ligge, spise og gjore fra seg der de vil. Ellers har vi sett noen apekatter, og i gaar fikk jeg oppfylt en stor drom; Aa ri paa elefant! Naar bare hoydeskrekken og frykten for at det store dyret skulle faa lyst paa en liten lopetur paa egenhaand, slapp taket, saa var det en helt utrolig opplevelse. Anbefales! (Forresten saa vurderer jeg aa ta med en hjem. Saa hvis noen paa Moisund eller omegn har en ledig garasje e.l, ta kontakt!!)

Traffikken
Traffikken her i landet kan vel i grunnen sammenlignes med et vepsebol: Utrolig kaotisk og braakete, og helt sikkert dodelig dersom du ikke vet hvordan den skal haandteres. Derfor overlater vi kjoringen til andre, holder oss godt fast og haaper paa det beste. Det gaar i taxi, rikshaw og tuk-tuk, og paa et eller annet vis ser de ut til aa ha en viss kontroll paa kaoset, for det gaar bra hver gang!

Reiseruta
Turen begynte med et par dager i hovedstaden, Delhi; En hektisk, men sjarmerende storby. Her var vi skikkelige turister og gjorde vaart beste for aa faa med oss det som var verdt aa se paa to dager. Vi knipset bilder av templer og palasser, og inderne knipset bilder av oss. Saann er det aa vaere rar og hvit!!

Videre dro vi med fly til Kerala, som ligger helt sor i landet. Her har vi reist mellom byene Cochin, Allapey og Periyard, og opplevd alt fra aa seile nedover ei stille elv i vaar helt egne husbaat, ri paa elefanter, dra paa tigersafari uten tigre, massasje (som forovrig fortjener et helt eget kapittel, saa fortsettelse folger..), og en gammeldags indisk dramaforestilling som kommer til aa hjemsoke meg i sovne i lange tider fremover.

Om et par dager drar vi videre til Chennai, hvor vi skal besoke Marits amerikanske venner Katie og Guy. Deretter vet vi ikke helt hvor turen gaar.

Men kort oppsummert, saa har vi det veldig bra. India er DIGG!

Ting vi har laert til naa:
- Desto storre bart, desto toffere type!
- Hvis noen vil gi deg et "goodnightwish",- lop for livet! Med mindre du vil ha et klissvaatt bartekyss paa kinnet...
- "Not spicy" betyr egentlig "dette vil du mest sansynlig overleve, men det er ingen garanti".
- En indisk bil uten tute er ikke kjorbar. Uten bremser derimot; No problem!!
- "Only two minutes mam!" betyr egentlig; Jeg slipper deg ut naar du har sett heeele butikken min og helst kjopt halve...
- Hundre indiske meter er det samme som en norsk kilometer.
- Kaffe er ikke nodvendigvis kaffe. Det kan ogsaa vaere en ahlv kopp vann, en halv kopp melk, fire spiseskjeer sukker og en halv kaffebonne.
- Dersom du drikker en halv flaske rein vanilje, vil hjernen lammes. Ellers kan du faktisk bli 100% frisk av alle verdens sykdommer og plager hvis du bare spiser den rette urta. Og legger om livsstilen helt da selvfolgelig...

Vel, det var alt jeg kom paa i farta, heten bidrar at de smaa graa jobber paa halv maskin for oyeblikket.


5 hilsener:

Lisbeth sa...

Fantastisk! Jeg blir mer enn gjerne med på ridetur fra sødal til moisund på elefanten din! DET hadde vært en fin opplevelse det, selv om det nok er en enda finere oplevelse i elefantens hjemland:) Du er heldig, som alltid på dine reiser. Kos deg! Gleder meg til å se lysbilder:)

Herbert sa...

Hm.. hva med sykdommer som blir forårsaket av kjemiske eller syntetiske stoffer, eller elektromagnetisk stråling?

Tidligere (900+ år tilbake) lagde de kaffe av kaffeblad og -bær, og ikke kun kaffebønnene ;)

Anonym sa...

Herli med en oppdatering fra dere!
Kos dere videre! :)

Silje Karin

Solfrid sa...

vidundelig reiseskildring! Takk! Likte spesielt godt "ting vi har laert til naa" - fikk assosiasjoner til rapportskriving til Gus i de gylne dagene det var. Nyt dager med mer glitter på! Skal følge bloggen din!

Ann Therese sa...

Hei Siri! :D SÅ bra at du kose deg i vakre India! Dokk har jo allerede opplevd masse, og har sikkert temmelig mange opplevelsen igjen før hjemturen;) Nyt temperaturen, kaoset osv...Kjenne at eg savne det litt, selv om eg ikkje likte India når eg va der (men tror jo som sagt at eg ville ha elska det nå) ;) Enjoy! Kram

Legg inn en kommentar

 
;