04.04.2011

Siste kapittel fra India

Forrige gang jeg oppdaterte bloggen var vi fremdeles i Mumbai. Siden har vi reist en del paa kryss og tvers, men paa grunn av matforgiftning og daarlig internettilgang har det ikke blitt saa mye kontakt med omverden foer naa.

Rajasthan
Etter noen dager med storbyliv i Mumbai, dro vi videre til Rajasthan, den nordlige delen av India. Forste stopp var i Udaiphur, hvor vi tok den obligatoriske sightseeingen rundt i byen og kikket paa templer og palasser (sannheten er vel at begge to for leeengst var lei av baade templer og palasser, men det var ikke vaare to amerikanske reisekamerater). Allerede her merket vi hvor forskjellig kulturen er her i nord i forhold til lenger sor i landet. Her har de den avslappede holdningen, fargerike klaer, en annen type musikk, og litt anderledes mat. We like it!

Jaipur
Neste dag dro vi videre til Jaipur. Det vil si, vi skulle egentlig til Pushkar, vi klarte bare ikke aa komme av bussen paa rett sted. Og bussen, nattbussen, ja den fortjener egentlig et helt eget kapittel for seg selv. Der kroyp vi opp paa ei hattehylle hvor vi kunne skyve for et glassvindu. Klaustrofobisk? Yes Sir! Vi aapnet vinduet ut mot gata litt paa glott, paa den maaten fikk vi inn litt eksos. Dersom vi aapna vinduet ut mot midtgangen fikk vi inn sigarettroyken til mannen som hadde hylla rett ovenfor oss. Saa der laa vi, svette og faele, og fulle av eksos, mens vi blei kasta rundt som et par sprettballer. Nevnte jeg at det ikke finnes trafikkregler i India? Og i og med at dette var paa kveldstid, fikk sjaaforen mulighet til aa kjore enda litt fortere over humpene i veien. Dette er naa en uke siden, saa kulene i skallen begynner aa bli betraktelig mindre.

Men uansett, Jaipur. Hva skal man si? Her opplevde vi kulturen veldig annerledes paa den maaten at det tydeligvis var helt okei aa ikke bare see paa, men ogsa ta pa hvite jenter. Vi var ikke enige. I tillegg blei Marit syk med oppkast og diare, saa mesteparten av tida her blei tilbragt paa hostellet hvor vi bodde, foer vi dro videre til (eller rettere sagt tilbake til) Pushkar.

Pushkar
Dette stedet likte vi! Her fikk vi se India slik vi virkelig hadde forestilt oss det. Fargerikt, hyggelige mennesker som ikke klyper oss hverken i rumpa eller andre steder, eksotisk mat og musikk, og ikke minst eksotiske dyr. Hoydepunktet var nok absolutt da vi dro paa en tretimers kameltur inn i solnedgangen. Ellers er Pushkar en hellig by, det vil si at alkohol, kjott, egg og kyssing er strengt forbudt. Naturlig nok (?)Men vi klarte oss uten, og er straalende fornoyd. Her kunne vi vaert lenger!

Agra
Agra oppsummert i to ord: Taj Mahal. Dette kjente kunstverket av et byggverk lar seg best beskrive i bilder, saa det legger jeg ut seinere. Men det var det vi kom hit for aa se, og det var minst like storslaatt som jeg hadde forventet. Deretter vendte vi nesa mot Delhi. Men, som seg hoer og boer, naa var det paa tide aa sende dritesjuka videre. Denne gangen var det jeg som fikk fri flyt i begge ender, og fikk oppleve at feber og 40 varmegrader er en daarlig kombinasjon. Spesielt paa togtur i India.

Laert siden sist:
- Skal du ta nattbuss her til lands: Bruk hjelm!
- Tre timer paa kamelryggen = saar rumpe
- Cricket er livsviktig. Det viktigste er riktignok ikke aa vinne, men aa slaa Pakistan.
- Sjokolade viser seg aa vaere kolestorolsenkende, kreftforebyggende og blotrykkssenkende. Blant annet...
- Du kan gjerne ta med deg hele familien paa fem paa motorsykkelen din. Saa lenge foreren har hjelm...
- Vi ser visst slett ikke ut som sykepleiere noen av oss
- Dopapir er unodvendig luksus
- Et tempel er et tempel. Har du sett ett, har du sett alle
- En kamel drikker ca 15 liter vann daglig
- Hvite jenter er et yndet bakgrunnsbilde paa mobilen
- Alle skoler, offentlige kontorer o.l holder stengt under cricketfinalen
- Aa reise en mnd i India med sekk paa ryggen er god trening!!
- Vaskemaskin er en fin ting
- Det du "legger fra" deg paa doen paa toget, havner rett ned paa skinnegangene
- "Hull i bakken-do" er litt stress. Men det er ogsa sittedo, i og med at folk flest ser ut til aa drite i (bokstavelig talt) om de treffer i doen eller paa ringen.
- Skal du ta metro i Delhi, velg for all del "women only" vogna. Eller blir du staaende VELDIG tett med indiske mannfolk som har VELDIG lange fingre. Gross!!
- Jeg har ogsaa blitt fridd til av en tolvaaring og laert at alder ikke er noen hindring.

Naa tilbringer vi de to siste dagene i Delhi, foer vi vender nesa hjemover. Det blir ikke saa reint ille, det heller! Bare si fra hvis noen foler for aa bake et grovt brod til oss, dere skal faa lov! Haaper alt staar bra til i Norge, vi setter pris paa at dere smelter snoen foer vi kommer hjem :)

3 hilsener:

Anonym sa...

Det virke som om dokke har en festlige tur! Glede meg te du komme heim med et lass av bilder=)
Når det gjelde snøen, så kan eg (nesten) lova at den e vekke :D Nyd den siste tida!!

Ann Therese sa...

Heisann! :) Kjekt med nytt blogginnlegg!:) Du e bare utrolig dyktige t å skrive på ein veldig fengane, festlige måte, eg ler!:D Kjenne meg igjen i mye, og listå med byer e velkjent:) Vil gjerna se bilder når du komme hjem! Enjoy your last days in Dehli, her begynne det å Våras, då du komme hjem på ei fine tid, SOLEN skinner idag, og det e tørt på bakken, tenk det! Kram

Ellen sa...

Åh Siri, det er så gøy å lese bloggen din, uten filter hehe... Så morro at dere har vært i India! God tur hjem og kos deg med den deilige norske våren :)

Legg inn en kommentar

 
;